chefstefanos

Εικόνα chefstefanos

Ιστοσελίδα: www.chefstephanos.com

Στέφανος Χρυσάνθου

Ο Στέφανος Χρυσάνθου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 19 Οκτωβρίου 1966. Η πρώτη επαγγελματική επαφή του με το χώρο της εστίασης ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην σχολή Hotel & Catering Institute στην Λευκωσία το 1982 και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου αποφοίτησε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Μαγειρικής στη Νέα Υόρκη.
Η εμπειρία του στην εστιατορική σκηνή της Αμερικής υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη της πορείας του στο χώρο. Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 1993 εργάστηκε στις καλύτερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις 5 αστέρων ανάμεσα σε άλλα στο Four Seasons Hotel- Λεμεσός , ενώ διετέλεσε executive chef στο Πολυτελές ξενοδοχείο Yiorkion – Λευκωσία, Le Meridien Limassol Resort – Λεμεσός και στο The InterContinental Aphrodite Hills Resort Hotel – Πάφος.

Μέσα από αυτές τις εμπειρίες κατάφερε να δημιουργήσει το προσωπικό του στυλ στη μαγειρική, για το οποίο αναδείχθηκε και βραβεύθηκε.

Ακολουθώντας το όραμά του να δοκιμάσει νέα πράγματα αποχώρησε από τα ξενοδοχεία τον Αύγουστο του 2009 και άρχισε να εργάζεται σαν Executive chef στο Uptown Square Ltd στην Λεμεσό,  group εστιατορίων που συμπεριλαμβάνει το Chesters Restaurant and Pub, Zen Room, Chi Lounge (a fine dining Chinese restaurant) και το Estilo Tapas (a fusion upscale tapas). Τα δύο τελευταία άνοιξαν και λειτούργησαν κάτω από την επίβλεψη του.

 Από τον Μάρτιο του 2012 είναι διευθυντής στην εταιρεία Pioneer Hospitality Consultants Limited  μια νέα εταιρεία για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα τροφίμων και ποτών, υπηρεσίας και ποιότητας. Ανάμεσα σε άλλα,  συμβουλεύει τις επιχειρήσεις για την ομαλή διεξαγωγή της λειτουργίας τους, βοηθά στην υλοποίηση νέων ιδεών, δημιουργεί νέα μενού και ταυτόχρονα επιμορφώνει το προσωπικό των επιχειρήσεων με διάφορα σεμινάρια που αφορούν στη διοίκηση και στην ποιότητα των υλικών. Στόχος είναι να  βοηθήσει τους πελάτες να καθιερώσουν και να διατηρήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά για να επιτευχθεί τελικά το υψηλότερο επίπεδο της ποιότητας υπηρεσιών. Ανάμεσα στους πελάτες της εταιρείας συγκαταλέγονται γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Toν Νοέμβριο του 2014 ανάλαβε σαν Operation Manager, το άνοιγμα του Ιαπωνικού εστιατορίου Tokio Restaurant Bar, που βρίσκεται στην Λεμεσό και είναι θυγατρική εταιρία της Prestige Group. To Tokio Restaurant Bar, ένας ποιοτικός χώρος, προσφέρει εξαιρετικό φαγητό, πολύ δημιουργικά κοκτέιλ σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Θεωρεί πως η λειτουργία του εστιατόριου Τοκιο Restaurant Bar, αποτελεί σίγουρα, μέχρι στιγμής, την πραγμάτωση ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς στόχους του.

Από το 2009 ο Στέφανος παρουσιάζει την Μεσογειακή κουζίνα και διατροφή στην Κρατική Τηλεόραση στην πρωινή εκπομπή Kali Sas Mera στο κανάλι RIK 1, όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα.
Ο Στέφανος έγραψε δύο βιβλία αποκλειστικά για την μεσογειακή διατροφή: το  “Modern Mediterranean Flavours” που κυκλοφόρησε το 2004  και το “Classic recipes in a new way” που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας αρχιμαγείρων που εργάστηκαν για την έκδοση του βιβλίου Global Intercontinental Cookery book. Κατά  καιρούς πολλές συνταγές του δημοσιεύονται σε γνωστά περιοδικά και άλλα έντυπα μαζικής επικοινωνίας.