Cyta: Το Αξιόπιστο Δίκτυο:

Αν οι άντρες μετά το γάμο φέρνονταν στις γυναίκες τους όπως την περίοδο του φλερτ, θα είχαμε λιγότερα διαζύγια και περισσότερες χρεοκοπίες.

Ανώνυμος
Εικόνα eleftheria

Τα ψηλά τακούνια και οι συνέπειες του... από την Ελευθερία Παπαδοπούλου

Κατηγορία: 

Tags: 

Τα ψηλά τακούνια και οι συνέπειες του... από την Ελευθερία Παπαδοπούλου
Τα ψηλά τακούνια και οι συνέπειες του... από την Ελευθερία Παπαδοπούλου

Ποια γυναίκα δεν έχει στη συλλογή της έστω και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες. Και από αυτές ποια δεν έχει υποφέρει έστω και μια φορά όταν τις φορά. Πόσες φορές τα πόδια φουσκώνουν και πόσες φορές ο πόνος στη μέση γίνεται αφόρητος. Υπάρχει λύση…

Τα πόδια και πιο συγκεκριμένα οι πατούσες αποτελούν το κέντρο βάρους όλου του σώματος το οποίο στηρίζει και συγκρατεί το σώμα μας και καθορίζει τη στάση της σιλουέτας. Όσο πιο ξεκούραστα παραμένουν τα πόδια τόσο πιο καλά στηρίζετε ο κορμός.
Όλα είναι θέμα καλής κυκλοφορίας. Όταν η κυκλοφορία του αίματος δεν είναι καλή και το σύστημα δεν αιματώνεται σωστά, επιβαρύνονται τα πόδια και κυρίως το μέρος από το γόνατο και κάτω.

Πως θα εντοπίσετε αρχικά το πρόβλημα:
- Έντονος πόνος χαμηλά στη μέση εμφανίζετε τις περισσότερες φορές. Ο πόνος συνήθως μπερδεύετε με παρόμοιους πόνους όπως είναι ο πόνος των νεφρών με αποτέλεσμα να μην εντοπίζουμε έγκαιρα την πηγή του κακού.
- Φούσκωμα στα πόδια και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από τους αστραγάλους και στο πάνω μέρος της πατούσας. Το φούσκωμα μπορεί να συνοδεύετε από το αίσθημα της ζέστης εσωτερικά των ποδιών.
- Φούσκωμα γύρω από τα γόνατα και κατακράτηση υγρών κατά μήκος της γάμπας (γαστροκνήμιος μυς).
- Ερεθισμός ή ακόμη και έντονο κοκκίνισμα της πατούσας το οποίο συνοδεύετε τις περισσότερες φορές με πόνο, μυρμήγκιασμα, τσούξιμο ή το αίσθημα της ζέστης.

Σε πιο προχωρημένο στάδιο μπορείτε να εντοπίσετε:
- Φλεβίτιδα (μικρά σπασμένα αγγεία) που συνήθως εμφανίζεται γύρω από το γόνατο και γύρω από τους αστραγάλους. Όσο το πρόβλημα μεγαλώνει τόσο τα σπασμένα αγγεία πληθαίνουν με αποτέλεσμα να συνοδεύονται και από πόνο.
- Κιρσούς και φουσκωμένες φλέβες που οφείλονται καθαρά στην κυκλοφορία του αίματος. Οι κιρσοί αποτελούν το πιο ακραίο πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από τα ψηλά τακούνια.
- Οίδημα και έντονος πόνος  που έχει σαν συνέπεια το φούσκωμα όλου του ποδιού. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να αρχίσουμε να εντοπίζουμε προβλήματα και δυσλειτουργίες και σε άλλα όργανα του σώματος μας.

Πως προστατευόμαστε:
- Προσπαθήστε να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα παπούτσια με ψηλά τακούνια. Προτιμήστε να τα φορέσετε μόνο όταν είναι απαραίτητο και για λίγη ώρα.
- Κάντε συχνά ποδόλουτρα είτε μόνοι σας στο σπίτι, είτε να επισκέπτεστε την αισθητικό σας για την κατάλληλη περιποίηση (πεντικιούρ).
- Κατά τη διάρκεια του μπάνιου εστιάστε για κάποια λεπτά στα πόδια με το νερό που βγαίνει με πίεση. Έτσι θα προκαλέσετε ένα είδος μασάζ το οποίο θα ξεκουράσει τα πόδια και θα βελτιώσει την κυκλοφορία.
- Μετά το μπάνιο απλώστε στην πατούσα, γύρω από τους αστραγάλους και μέχρι το γόνατο, καλλυντικό προϊόν το οποίο θα ξεκουράσει, θα αποσυμφορήσει και θα ανακουφίσει το πόδι από την κούραση της ημέρας.
- Καθίστε ή ξαπλώστε με τα πόδια πιο ψηλά από το υπόλοιπο σώμα για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσετε καλύτερη αιμάτωση της περιοχής.
- Αν κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέραμε πιο πάνω είναι πολύ έντονο ζητήστε τη συμβουλή του ειδικού γιατρού – ποδίατρου ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.

Πρόταση: Προμηθευτείτε άμεσα το νέο προϊόν της Akileine – Glamour and Comfort Cream  το οποίο έκανε πάταγο σε πολλές χώρες για τα συγκεκριμένα προβλήματα.
Ξεκουράζει, ανακουφίζει, ξεφουσκώνει, ανανεώνει και προσφέρει ένα ανάλαφρο περπάτημα. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα και δεν αφήνει το αίσθημα της λιπαρότητας.
Απλώστε το προϊόν καθημερινά πριν φορέσετε τα παπούτσια σας  και φυσικά όταν θα τα βγάλετε.
Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Ελευθερία Παπαδοπούλου
Διευθύντρια τμήματος εκπαίδευσης και εκπαιδεύτρια αισθητικής της εταιρείας Impophar Trading House.