Cyta: Το Αξιόπιστο Δίκτυο:

Οι άντρες φτάνουν στην σεξουαλική τους ακμή στα δεκαοκτώ. Οι γυναίκες στα τριάντα πέντε. Δεν έχετε την αίσθηση ότι ο Θεός μας κάνει πλάκα;

Rita Rudner
Εικόνα cylady

Γάμος και η βάπτιση σε μερικά απο τα ωραιότερα ξωκλήσια της Κύπρου

Κατηγορία: 

Tags: 

Γάμος και η βάπτιση σε μερικά απο τα ωραιότερα ξωκλήσια της Κύπρου

Ο γάμος και η βάπτιση είναι από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας. Αν λοιπόν ετοιμάζεστε να κάνετε το επόμενο βήμα στη ζωή σας ή σχεδιάζετε να βαπτίσετε το παιδάκι σας και θέλετε να το κάνετε κάπου γραφικά, σας πληροφορούμε πως υπάρχουν όμορφα ξωκλήσια στην Κύπρο...

Η Μονή των Αγίων Αναργύρων στην Πάφο

Η Μονή των Αγίων Αναργύρων στην Πάφο βρίσκεται στο χωριό Μηλιού, βορειοδυτικά του χωριού Γιόλου, και δίπλα από πηγή με θειούχο νερό, το οποίο θεραπεύει τους ρευματισμούς.

34.jpg

 

Παναγία του Κάμπου, Ακαπνού, Λεμεσός

Βρίσκεται δυτικά του χωριού Ακαπνού, μετά την γέφυρα στον παραπόταμο του Βασιλικού, που οδηγεί στο χωριό Επταγώνεια.

30.jpg

 

Αγία Μαρίνα, Λάνια, Λεμεσός

Μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Αγία Μαρίνα υπάρχει στο χωριό Λάνια της επαρχίας Λεμεσού. Βρίσκεται κτισμένο δυτικά του χωριού, ανάμεσα σε αμπελώνες.

31.jpg

 

Άγιος Γεώργιος, Λάνια, Λεμεσός

Αφιερωμένη στον, στον Άγιο Γεώργιο. Κτισμένη στα δυτικά του χωριού, εκατό μέτρα από μιαν άλλη ιστορική εκκλησία, της Αγίας Μαρίνας και μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

32.jpg

 

Άγιοι Ηλιόφωτοι, Αχερά, Κάτω Μονή, Λευκωσία

Στο βουνό Κορώνη και δίπλα από το εγκαταλελειμμένο Τουρκοκυπριακό χωριό «Άγιοι Ηλιόφωτοι», υπάρχει κτισμένο εξωκλήσι αφιερωμένο σε πέντε αδέλφια, που Αγιοποιήθηκαν μέσα από τον ασκητικό βίο τους. Οι Άγιοι Ηλιόφωτοι, ήταν ανάμεσας τους 300 Αλαμάνος μοναχούς που έφθασαν στην Κύπρο, μετά τους διωγμούς που υπέστησαν τα Ορθόδοξα μοναστήρια κατά της δεύτερη Σταυροφορία.

33.jpg

 

Παναγία Λαμπαδιώτισσα, Μιτσερό, Λευκωσία

Στο χωριό της Λευκωσίας, Μιτσερό, βρίσκεται κτισμένο μικρό εξωκλήσι αφιερωμένο στην Παναγία την Λαμπαδιώτισσα.

35.jpg

 

Παναγία των Αμπελιών - Παναγία Αιματούσα, Αραδίππου, Λάρνακα

Το μικρό εκκλησάκι «Παναγία των Αμπελιών» ή «Παναγία Αιματούσα», βρίσκεται στα βορειοδυτικά του χωριού Αραδίππου. Πρόκειται για πολύ παλαιό κτίσμα, που η ιστορία του, φθάνει στα χρόνια των Σαρακήνων και των επιδρομών που έκαναν αυτοί, στην περιοχή.

36.jpg

 

Παναγία της Αγάπης, Βάβλα, Λάρνακα

Ένα μικρό ξωκλήσι στα βόρεια του χωριού Βάβλα, είναι αφιερωμένο στην Παναγία της Αγάπης. Είναι ο μοναδικός ναός τόσο την Κύπρο όσο και στο παγκόσμιο που υπάρχει με αυτό το όνομα.

37.jpg

 

Άγιοι Ανάργυροι, Κάβο Γκρέκο, Αγία Νάπα, Αμμόχωστος

Το εξωκλήσι των Αγίων Ανάργυρων  στο Κάβο Γκρέκο, βρίσκεται κτισμένο στην πιο πολύβουη περιοχή. Ανάμεσα σε μονοπάτια της φύσης που σε οδηγούν πάνω από θαλασσινές σπηλιές, κάτω από αριστουργήματα της φύσης όπως είναι η «καμάρα του κόρακα» και σε περνούν από ένα τοπίο όπου τα εκατομμύρια χρόνια διαμόρφωσαν με τέτοιο τρόπο τον σκληρό βράχο, που να φαίνεται σαν να έχει κεντηθεί από χιλιάδες υφάντριες. Κτισμένο στην άκρη ενός κατακόρυφου βράχου πάνω από την θάλασσα, δίπλα από εκδρομικά δασικά πάρκα, αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους που θέλουν να παντρευτούν.

38.jpg

 

Άγιος Ερμογένης, Επισκοπή, Λεμεσός

Το εκκλησάκι βρίσκεται 100 μέτρα από την παραλία Αγίου Ερμογένους ή παραλία Κουρίου. Μέσα σε ένα μικρό δάσος από ευκαλύπτους και στην σκιά του αρχαίου θεάτρου «Κούριον» και των ερειπίων της ομώνυμης αρχαίας πόλης.

39.jpg

 

Αγία Παρασκευή + Παναγία Ελευθερώτρια, Μοσφιλωτή, Λάρνακα

Σε μικρό λόφο δίπλα από το Επισκοπείο Τριμυθούντος στην Μοσφιλωτή και εκατό μέτρα πριν το Μοναστήρι της Αγίας Θέκλης, βρίσκεται κτισμένο με πέτρα το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Το εκκλησάκι είναι αφιερωμένο επίσης στην Παναγία την Ελευθερώτρια.

40.jpg

 

Αγία Παρασκευή, Μοναγρούλλι, Λεμεσός

Το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Μοναγρούλλι, είναι ένα μικρός ναός που δεν μοιάζει με τους άλλους. Είναι κτισμένος στην βάση ενός κατακόρυφου βράχου και το πίσω μισό είναι σκαρφαλωμένο στον ίδιο τον βράχο ενώ από πάνω κρέμονται δεκάδες φραγκοσυκιές.

41.jpg

 

Παναγία Ελεούσα, Αγία Άννα, Λάρνακα

Στο χωριό της Λάρνακας, την Αγία Άννα, βρίσκεται κτισμένο εξωκλήσι αφιερωμένο στην Παναγία την Ελεούσα.

42.jpg

 

Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Μακρή

Στη Ν.Δ. άκρη της Λάρνακας, κοντά στις γνωστές «Kαμάρες» το παλιό υδραγωγείο της πόλης επί Τουρκοκρατίας, βρίσκεται κτισμένο πάνω σε μικρό λόφο, το ωραίο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Μακρή.

 

Αγία Βαρβάρα, Αμαθούς...

Το μικρό εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Αγία και Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα, βρίσκεται μόλις 100 μέτρα πριν την νεκρόπολη της αρχαίας Αμαθούντας και στα δεξιά του παλιού δρόμου που οδηγούσε στην Λεμεσό από τις επαρχίες της Λευκωσίας, της Λάρνακας και της Αμμοχώστου....

 

Εξωκλήσι Αρχαγγέλου Μιχαήλ - Γεράσα...

Σε μικρή απόσταση από το χωριό Γεράσα, ανάμεσα σε καταπράσινους αμπελώνες και πευκοδάσος, βρίσκεται κτισμένο μικρό εξωκλήσι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Η περιοχή που είναι ο μικρός Ναός και βρίσκεται 700 μέτρα βορειοδυτικά του χωριού, δεν επιλέχθηκε τυχαία....